Welkom bij het BeStart netwerk

Het BeStart netwerk bestaat uit bedrijven en overheden in de regio die een bijdrage willen leveren aan de circulaire economie. Door de startups in het BeStart programma te introduceren bij de juiste personen in hun netwerk, leveren ze een essentiële bijdrage aan de cleantech markt. Daarnaast krijgen onze netwerkpartners als eerste de kans om een samenwerking aan te gaan met onze startups. Doe je mee? Stuur een mail naar ronald@bestart.nl om je aan te melden!

Friese Ontwikkelings Maatschappij (FOM)

Logo Friese ontwikkelingsmaatschappij FOM

De Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM) is een investeringsfonds dat financiering verstrekt aan het Friese MKB in de vorm van risicokapitaal. Wij doen dit door het nemen van een aandelenbelang en/of het verstrekken van een achtergestelde lening. Op deze wijze kunnen wij innovaties, groei, export en startups financieren. Met behulp van een financiering van de FOM wordt het eigen vermogen van een onderneming versterkt, waardoor het voor andere financiers aantrekkelijker wordt om ook te financieren.

Contact

Sybo Zijlstra Investment Manager www.fom.frl

Innofest

LOGO Innofest

Festivals zijn een perfecte proeftuin voor innovatie. Met een eigen infrastructuur en heel veel eindgebruikers vormen ze een meetbare omgeving waar ruimte is voor experiment. Daarom werkt Innofest met tien toonaangevende festivals en biedt deze aan als testplek voor het valideren van innovatieve prototypes. Op die manier helpt het team van Innofest startups beter en efficiënter naar de markt. Innofest-alumni stromen door naar BeStart en daarnaast delen we onze expertise op het gebied van het testen van innovatie en ons netwerk met de startups uit het programma. 

Contact

Anna van Nunen Directeur Innofest info@innofest.co www.innofest.co

Wat houdt jouw deelname aan het BeStart netwerk in?

  • Je logo komt als netwerkpartner op deze pagina te staan.
  • Je komt onze startups ondersteunen bij de DemoDays.
  • Je helpt onze startups verder door ze te koppelen aan de juiste personen en organisaties in jouw netwerk.
  • Je tipt ons als je geschikte startup kandidaten voor ons programma ziet.
  • Je promoot BeStart in jouw netwerk.

Wat levert het BeStart netwerk je op?

  • Je draagt zichtbaar bij aan verduurzaming en circulaire economie.
  • Je mist niks als het gaat om cleantech ontwikkelingen in de regio.
  • Je staat vooraan in de rij als je wilt samenwerken met innovatieve startups.
  • Je zit in een fantastisch cleantech netwerk met andere partijen die je op regelmatige basis ziet.
  • Een keer per jaar organiseren we een kennissessie waarin innovatie centraal staat. Bijvoorbeeld een workshop hoe je innovatie in je eigen organisatie kunt laten opbloeien en ondersteunen.

BeStart initiatiefnemers

Binnen BeStart zijn de krachten gebundeld van vier belangrijke aanjagers van innovatie, startups en business development in de (clean)tech sector van Noord-Nederland. De initiatiefnemers zijn:

Omrin

John Vernooij, voorzitter BeStart / algemeen directeur Omrin “Innovatie in de vorm van disruptive technology is een route naar nieuwe producten”

Logo Omrin

Gevestigd in Leeuwarden. Focus op het sluiten van kringlopen. Contact www.omrin.nl

Ecomunity park

Anne Jan Zwart, bestuurslid BeStart / oprichter EcoStyle “Van kennis naar businessmodellen, dat is eigenlijk de basis, en de starter kan eenvoudig aanhaken.”

Logo ECOmunitypark

Gevestigd in Oosterwolde. Focus op bodem en biodiversiteit. Contact www.ecomunitypark.com

Watercampus

Johannes Boonstra, bestuurslid BeStart / executive Board Wetsus “We faciliteren een cirkel in innovatie, de snelste schakel tussen lab en markt. Bestart is een belangrijke bedrage tussen kennis en kassa.”

Logo Watercampus

Gevestigd in Leeuwarden. Focus op water & procestechnologie, starthulp, onderwijs, innovatie, universitair onderzoek, exporthulp, onderzoeksinfrastructuur, incubator; Contact www.watercampus.nl

Paques

Rene Rozendal, bestuurslid BeStart / CTO Paques “Paques is niet meer klein, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom willen nu de lessen van opschalen en engineering delen met de rest van de keten.”

Logo Paques

Gevestigd in Balk. Focus op water & gasbehandeling. Contact www.paques.nl

BeStart financiers

BeStart wordt (mede) gefinancierd door:

Provincie Fryslân

Logo provincie Friesland

PPS Biobased Economy

FB Oranjewoud

FB Oranjewoud

Innofest

LOGO Innofest

BeStart partners

BeStart krijgt verder ondersteuning van:

Enablemi

Logo Enablemi

Enablemi is een innovatiebureau dat zich richt op het ontwikkelen en organiseren van financiering voor innovatieprojecten voor bedrijven en startups. De thema’s waarin Enablemi werkt zijn energie, health, agri-food en circulaire economie. Voor BeStart zet Enablemi zich in voor het vinden van launching customers, het verzorgen van inhoudelijke sessies en het organiseren van financiering.