Groene wereldbol in hand

BeStart zoekt weer cleantech startups die hun succes willen versnellen! Ben jij een duurzame startup in Noord-Nederland? En kun je wel wat hulp gebruiken om de juiste markt te vinden en je onderneming goed op poten te zetten? Meld je voor 1 maart aan voor BeStart 4! In april 2019 begint een nieuw programma waarin we ervoor zorgen dat jij:

  • over de juiste bedrijfskundige kennis beschikt om je onderneming een stevige basis te geven.
  • intensief individueel gecoacht wordt om de juiste keuzes voor jouw bedrijf te maken;
  • toegang krijgt tot een sterk netwerk van financiers, launching customers en partners die jouw innovatie willen laten slagen.
Onder cleantech verstaan we technologie die bijdraagt aan milieu of energiebesparing.

Valideer je business concept

Binnen het programma valideer je in een hoog tempo of jouw business concept kans van slagen heeft. We gaan je niet vertellen hoe jij jouw technologie of innovatie kunt verbeteren, want daar weet jij veel meer van dan wij. We helpen je vooral na te denken over je bedrijf en hoe je jouw product of dienst in de markt zet. Wat is het product dat je gaat verkopen en wat is je business model? Hoe ga je geld verdienen? Waar ligt jouw markt? Hoe kijken je beoogde klanten, financiers, leveranciers en andere relevante partners aan tegen jouw idee? Welke juridische, financiële en organisatorische vraagstukken kom je tegen? Samen gaan we op zoek naar de juiste product-market fit.

Alumnus BeStart 2: De meest brandende vraag voor startups, los van de hele ontwikkeling, is dat je jezelf in de benen houdt. Je moet ergens financiën vandaan zien te halen. De meeste mensen beginnen vrij enthousiast, om te ontdekken dat de werkelijkheid weerbarstiger is dan ze dachten. Dan slaat de paniek toe. Het ontwikkeltraject van BeStart helpt om zo snel mogelijk tot een product-market fit te komen.

Vijf redenen om als startup mee te doen aan BeStart

  1. Het starten van een bedrijf kost gemiddeld vijf tot zeven jaar en op het vlak van cleantech is 10 – 15 jaar geen uitzondering. Helaas komt slechts een klein deel van de (clean)tech startups door deze beginfase heen. Dit ligt meestal niet aan de innovativiteit van het product, maar aan de vercommercialisering hiervan. Hoe eerder je de risico’s en kansen ontdekt, hoe beter je kunt bijsturen voordat je door je resources heen bent.
  2. BeStart introduceert je razendsnel in het cleantech netwerk in (Noord) Nederland, waardoor je een mooie niche krijgt om inhoudelijke hulp, investeerders en klanten te vinden. De onderlinge behulpzaamheid en het vertrouwen zijn hier erg groot.
  3. BeStart beschikt over twee ervaren coaches, die in binnen- en buitenland met duizenden startups hebben gewerkt.
  4. Het BeStart programma is gratis dankzij onze initiatiefnemers: Ecommunity Park, WaterCampus Leeuwarden, Paques BV en Omrin. En natuurlijk onze financiers: Provincie Fryslan, PPS Biobased Economy, Innofest en FB Oranjewoud.
  5. Last but not least: als startup kun je je nogal eenzaam voelen. Doordat je in een groep hetzelfde proces doormaakt, krijg je houvast.

Hylke van de Kamp (BeStart 3 deelnemer): ‘Bestart heeft een groot netwerk en weet je te verbinden met de juiste partijen.’Aanmelden voor BeStart

Ben je niet gevestigd in Noord-Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe), maar sta je er wel voor open om je business naar onze regio uit te breiden? Dan kom je ook in aanmerking om mee te doen! Er liggen hier volop kansen om je te vestigen, te netwerken en te innoveren!

Neem contact met ons op of meld je direct aan. Tot binnenkort!